неделя, 18 март 2012 г.

Най-строго пазената тайна?


  Зона 51 е една от най-строго пазените тайни на нашата планета. Въпросната зона е военен полигон (или поне така се твърди), намиращ се в местността Грум Лейк, в южна Невада. Сред обществото Зона 51 е известна с много истории, в които се разказва за извънземен разум и НЛО. Интересен факт е, че от въпросния "военен полигон" не излиза нищо - нито поща, нито боклук. Хората, които работят на това място пристигат и заминават на групи, със самолет от Лас Вегас. Интересен факт е, че въпросният самолет няма отличителни знаци.
  
  Базата е обявена за забранена зона, а пътищата, които минават в района са зорко наблюдавани. На всякъде в околността има табели, забраняващи снимането и предупреждаващи, че е разрешено използването на оръжие, по силата на акт (McCarran Internal Security Act) от 1950г, отнасящ се за вътрешната сигурност. На някои табели пише "Нарушителите ще изчезнат безследно!"
  Пътат минаващ в близост е наречен "Извънземната магистрала". В период само от 11 години (1957-1968) са документирани поне четири ядрени опита.

  В продължение на дълги години американското правителство отрича дори съществуването на Зона 51. Поради строго пазената тайна, се появяват различни истории и теории. Най-популярната теория е, че правителството изследва катастрофирали НЛО и извънземни същства.

1 коментар:

Анонимен каза...

Имам колежка,която е от Бостън/съединени щати/ и ми е разказала за тази зона 51 още преди 23 години,когато се запознахме.Тя ми каза,че всички в Америка знаят за съществуването и,и че това там е публична тайна.Аз пък сум чувала,че хората,които работят там по някое време безследно изчезват.Лябопитно ми е,как тези,които отиват и се връщат от работа там по някакъв повод не са издали нещо.