неделя, 26 февруари 2012 г.

3-ти март - национален празник в зелено!


 3-ти март 1878 г. На този ден България става свободна държава. На тази дата се разбра, че жертвите, които родината ни даде в борбата срещу поробителите не са били напразни! От този ден започна съществуването на третата Българска държава! Нека се гордеем, че сме българи и не забравяме корените си!

  3-ти март 2012г. - за много хора тази дата е поредния, национален празник, на който ще почитат българите, дали живота си за свободата на родината. Но има една друга група хора - хора, които също много обичат родината си, но в сърцето им съществува и една друга любов. Става въпрос за една зелена любов, която не изчезва до сетния им миг! Това са феновете на славния, зелен, обичан от всики бургазлии (и не само бургазлии) НЕФТОХИМИК. За тези хора, със зелени сърца на 3-ти март 2012 г. ще има двоен празник. На въпросната дата ще се състои един футболен мач, от "Б" футболната група на България. "Какво общо има националният празник с някакъв си мач?" - ще попита някой. Тук не става въпрос за обикновен мач между два отбора. Става въпрос за две съдби на два отбора, които години наред бяха оставени на произвола на "бизнесмени" - тирани, чиито единствени интереси бяха затриването на въпросните клубове, като същевременно се търсеше и начин за облагодетелстване от това. Но тези отбори, подкрепяни от верните си феновете продължиха да съществуват, въпреки всичко! Не само продължиха да съществуват, но и се възродиха! Стигна се до там, че в момента тези отбори пишат със златни букви своята най-нова история. Тези два отбора показаха на цяла България какво е истински феър-плей и какво е футболен празник. И ако все още има някой, който не се е сетил за какво става въпрос - ето отговорът: това са НЕФТОХИМИК и Ботев /Пд/.

  След като на ниво аматьорски футбол футболистите и феновете (както тези в жълто, така и тези в зелено) показаха, как се прави футболен празник, достоен за европейските турнири, тази година упражнението бе повторено и на ниво "Б" група. На 3.03.2012 г. е следващият епизод от тази приказка.

   Нека всеки, който обича футбола, цени красивата игра и иска да види нещо различно да отиде на ст. Хр. Ботев в Пловдив. Датата вече е известна, а началният час е 15:30. За бургаските фенове има организирана екскурзия, като тръгването е от Трета поликлинка, в 9:30 ч. Бургазлиите, желаещи да наблюдават мача могат да отидат на въпросното място, в уречения час, като записването става на място.


  Нека приказката продължи!
  Нека отбележим националния празник на България по подобаващ и уважителен начин!
  Нека всеки носи трибагреника!

Няма коментари: