събота, 16 юни 2012 г.

Защо Google+?

  Както много хубави неща и Google+ нe може да се опише с думи. Всъщност искам в самото начало на тази статия да кажа, че не я пиша по принуда, или по задължение. Искам да напомня, че на скоро дори бях писал статия относно мошенничеството на Google при отнощенията им с потребителите на Google AdSense. Google+ обаче е глобално интернет приложение, което ме грабна и бих искал да споделя това удоволствие с повече приятели и познати.
  Всъщност Google+ съчетава в себе си функциите на Facebook и Skype, но с много повече екстри, като също така са добавени и други разнообразни приложения. За мен най-приятната функция е "Създаване на терен" (Start a Hangout). Това е функция с разнообразно приложение. Представлява видео чат, който може да бъде създаден както за разговор между няколко потребители (до 9 потребители едновременно), така и като място, за коментар на определена публикация. Всички обичаме да коментираме някоя интересна снимка във Facebook. В Google+ тази функция е осъвършенствана, като може да се създаде терен, с видео и звук, в който потребителите да коментират публикацията и да се забавляват. При разговорът в терен има доста екстри като споделяне на клиб от YouTube - доста елегантно измислено. Докато клипът се възпроизвежда всички микрофони са "мютнати" и за да се активират трябва да се натисне бутон, намиращ се в средата на прозореца.
  Мисля, че няма нужда да обяснявам повече, тъй като колкото повече обяснявам, толкова по-сложно изглежда всичко. А то не е! Целият интерфейс е много удобен и приятен за ползване.
  Ето и едно промовидео на Google+:


Няма коментари: