сряда, 8 февруари 2012 г.

Какво е да си фен на НЕФТОХИМИК

  Какво е да си фен на ФК НЕФТОХИМИК? Ами...... всъщност не ми е никак лесно да намеря думи, с които да дам изчерпателен отговор. Да си фен на ЗЕЛЕНИЯ отбор е нещо, което ти се случва без да го усетиш. На мен ми се случи като ученик и то преди това въобще не се интересувах от футбол. Ако трябва да опиша всичко в едно изречение, то ще бъде следното: "Когато съм стъпил за първи път на Храма (всички фенове на НЕФТОХИМИК наричаме така стадионът, който ни бе отнет от лицето Митко Събев), съм бил омагьосан.". Не случайно едно от многото имена, с които наричаме любимия си отбор е "Зелената магия". Познавам се с много привърженици на Бургаския тим, но никога не съм чул някой да дава еднозначен отговор на въпроса "Защо си фен на НЕФТОХИМИК?". Затова пък много пъти през годините съм чувал да казват следното: "То е тук!" (в този момент посочват сърцето си).
 
НЕФТОХИМИК - Ботев пловдив - Мач от ЮИ "В" група. 28.11.2010 г. (снимка - sportal.bg)

  В България има много отбори (с традиции и фенове), които в последните години бяха закрити. Не ми се мисли какво им е на привържениците, на тези отбори и как живеят с мисълта, че любимият им отбор не съществува. Горд съм обаче, че ние минахме през Ада, но успяхме да запазим любимия отбор и сега сме по-силни и организирани от всякога! Доказахме и продължаваме да доказваме, че НЕФТОХИМИК е отборът на Бургас и ако друг отбор е имало, то той не съществува в този момент (Чест и почитания към истинските фенове, на истинския Черноморец, който за съжаление бе закрит.). Някои ще попитат на кого сме доказали - освен на хората, които даваха мило и драго да ни закрият и ограбят - Красимир Балъков, Митко Събев, Пламен Киряков и Йоан Костадионв; също така на любимия ни отбор, на Бургас и на цяла България. Като оставим настрана факта, че във "В" група на мачове на НЕФТОХИМИК се събираше повече публика, от колкото на "фаворита" в А група Черноморец, отборите и феновете на Ботев и НЕФТОХИМИК показаха на цяла България какво е футболен празник и спортсментство. Дербитата между тези два отбора се превърнаха в прецедент, в българския футбол. До сега не се бяха случвали подобни мачове на ниво Б и В група. Атмосферата на тези срещи беше достойна за мач от евротурнирите.

 
Репортаж на Ринг ТВ, от дербито между отборите на НЕФТОХИМИК и Ботев. 28.11.2010 г.

Всъщност какво е НЕФТОХИМИК? Това е любов. Зелена любов, която е в зелените сърца на зелените фенове, които са готови на всичко за любимия си, зелен отбор!

1 коментар:

Unknown каза...

http://www.sportal.bg/galery.php?galery=3096&category=172#0